Logo bredavandaag.nl

Architect complex Molsterrein volgende maand bekend

  Economie

CENTRUM - Ontwikkelaar MAB Development van het nieuwe winkelcentrum op het Molsterrein denkt volgende maand bekend te kunnen maken welke architect ze kiest voor de uitwerking van het woon- en winkelcomplex.


Inmiddels hebben zich ook al enkele geïnteresseerden gemeld bij MAB Development om een nieuwe winkel te vestigen in het winkelcentrum. Welke partijen dat zijn, wil de ontwikkelaar niet zeggen.

MAB Development, bouwbedrijf Dura Vermeer en Syntrus Achmea gingen in juli 2011 samen een investering aan van 170 miljoen euro die de nu nog kale betonvlakte van het Molsterrein om moet bouwen tot een hoogwaardig winkelcentrum en 188 woningen.

Eigenaar van het terrein MAB Development stelt achter de schermen druk bezig te zijn het project verder invulling te geven. Wethouders Alfred Arbouw en Cees Meeuwis menen beiden dat het project allesbehalve stilligt. “We zitten in de fase van het haalbaarheidsonderzoek‘, melden zij via de woordvoerster. “De volgende stap vindt dit voorjaar plaats.”

Claire Laarman van MAB Development stelt dat zich enkele geïnteresseerden bij MAB hebben gemeld om hun winkel in het nieuwe winkelcentrum van 24.000 vierkante meter te vestigen. “Dan gaat het vooral om de grotere partijen”, aldus Laarman. “De kleinere komen in een later stadium. Daarnaast zijn wij nog steeds in gesprek met de Bijenkorf”, gaat de zegsvrouw verder. “Maar in deze tijd is helaas niet zeker.”

De Bijenkorf wil de gesprekken met MAB niet bevestigen of ontkennen. “Eventuele plannen of intenties maken wij nooit specifiek bekend”, aldus de zegsvrouw van de Bijenkorf. "De Bijenkorf heeft in ieder geval voor alle filialen een groeiambitie", besluit de woordvoerster.

In mei van 2010 bevestigde een andere woordvoerster van het concern wel degelijk het oog te hebben laten vallen op de ontwikkelingen bij het Molsterrein.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief