Logo bredavandaag.nl
foto AM Vastgoedontwikkeling
foto AM Vastgoedontwikkeling

Bouw complex Brouwhof Drie Hoefijzers van start

  Economie

CENTRUM - De bouw van het nieuwe appartementencomplex Brouwhof tussen het spoor en het Brouwhuis begint deze maand. Woningcorporatie Laurentius uit Breda heeft een koopovereenkomst gesloten met vastgoedontwikkelaar AM.


Het nieuwe complex in het gebied De Drie Hoefijzers bevat 148 koop- en huurappartementen en een halfverdiepte parkeergarage met plaats voor 231 auto’s. In het gebouw worden zowel goedkope als duurdere woningen gerealiseerd, ook voor de sociale huur- en koopsector.

Brouwhof komt te liggen op de locatie achter het rijksmonument Brouwhuis in het zuidelijk plandeel van Drie Hoefijzers. Brouwhof is het derde appartementengebouw dat AM heeft ontwikkeld voor Drie Hoefijzers, het voormalige brouwerijterrein in de Bredase binnenstad.

AM heeft Brouwhof samen met Wildhage Planontwikkeling, een regionale vastgoedontwikkelaar uit ’s Gravenmoer, ontwikkeld. Woningcorporatie Laurentius neemt de verkoop en verhuur van alle appartementen voor haar rekening. Met de gemeente is afgesproken dat een aantal appartementen ten goede komt aan de huursector.

Op het voormalige brouwerijterrein van Inbev verrijst een nieuw stedelijk woon-, werk- en verblijfsgebied dat deel uit maakt van het grootschalige sleutelproject VIA Breda. Drie Hoefijzers bestaat uit een zuidelijk en noordelijk plandeel. Het zuidelijk plandeel is inmiddels voor een groot deel ontwikkeld.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief