Maandag 4 april in het Markdal.
Maandag 4 april in het Markdal. (Guido van der Kroef)

‘Plan sloepenhaven in Markdal raakt kant noch wal’

  Economie

GINNEKEN - Het plan om in het Markdal een haven voor zestig sloepen te realiseren, raakt kant noch wal. Dat schrijft voorzitter van buurtvereniging Bieberglaan Paul van den Berg aan de Bredase gemeenteraad.


Volgens Van den Berg is de gemeente bezig met een studie naar de vestiging van een sloepenhaven. Volgens de studie is er een behoefte aan ligplaatsen op de locatie. Ook bij de Duivelsbruglaan zou volgens de studie een aanlegsteiger moeten komen.

De buurtvereniging Bieberglaan stelt vast dat de gemeente de werkelijke en feitelijke situatie en de (on)mogelijkheden van een sloepenhaven bij de Bieberglaan en in het Markdal nooit ter plekke heeft onderzocht. “Hierdoor ontstaat een nutteloze en kansloze studie waarin elke realiteitszin ontbreekt”, aldus de buurtvereniging.

Volgens de voorzitter leidt de sloepenhaven verder tot onacceptabele verkeers- en parkeerdruk en verkeersgevaarlijke situaties in de Bieberglaan en het Markdal. Van den Berg vraagt de Bredase raadsleden er op aan te dringen bij het college te stoppen met de studie. “In tijden van bezuinigingen is dit een zinloze studie.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief