Logo bredavandaag.nl

Eetgelegenheden rukken op aan de Ginnekenweg

  Economie

ZANDBERG – Alsof ze aan de Ginnekenweg-noord meer trek hebben dan elders in de stad. Een dertiental eetgelegenheden is er gevestigd. Vorige week ging het Indonesische afhaalrestaurant Papaya open en over een aantal dagen is het de beurt aan Gusti Factory.


Het gaat om het stuk Ginnekenweg tussen de Baronielaan en de Zandberglaan, alwaar ook veel nieuwe detailhandelszaken de laatste tijd neerstreken. Wat eetgelegenheden betreft voor ieder wat wils, zo lijkt.

Ontbreken
De eigenaren van Gusti, het echtpaar Chris Brouwers en Claudia Brouwers-Gori, betrekken na de verkoop van hun ijssalon Toeti Froeti aan de Grote Markt, het voormalig pand van Supervlaai.

“We wonen zelf in de wijk en hebben het idee dat er iets ontbreekt in de straat. Een plek waar je lekker koffie kunt drinken en goed kunt lunchen”, aldus mede-eigenaresse Gori. “Dat horen we vaak van mensen. Er is behoefte aan bij het winkelend publiek en de natuurlijk de wijkbewoners.”

Gusti krijgt een terras met zestien stoelen. Daarnaast is er voldoende ruimte om binnen te eten en te drinken. Gori: “Je kunt vanaf tien maart bij ons terecht voor een Italiaanse lunch met broodjes, gebak, taarten en ijs.”

Van het eerste uur
De andere lunchzaak met zitplaatsen, Supersandwich, is in de straat een eetgelegenheid van het eerste uur en zit op de hoek van de Ginnekenweg met de Baronielaan. Tussen de twee lunchtenten in zit Indonesisch restaurant Singaradja.

Het is inmiddels niet de enige Indonesische zaak in de straat. Aan de overkant meer richting de Zandberglaan zit in het pand van het voormalige Thaise restaurant Bua Gao het nieuwe Papaya, dat zich puur richt op afhaal.

Het is de derde zaak van de broer van de Bredase uitbater Tung Mok. “Mijn broer opende vijftien jaar geleden de eerste Papaya in Rotterdam. Nu was Breda aan de beurt. Het is een goede locatie.”

Andere gading
Vlak daarnaast zitten eettenten van een heel andere gading, shoarmazaak Shato en restaria Miepies. Schuin aan de overkant zit Dönerplanet.

Tegenover deze fastfoodzaak is restaurant Zuyd gevestigd dat de Franse keuken als basis gebruikt. Op een steenworp afstand is er Papa e Citu voor de Sardijns Italiaanse keuken, die naast gerechten delicatessen verkoopt. Een aantal deuren verderop zit het kortgeleden geopende restaurant Il Bandito.

Tussen deze twee zaken in komt het nog in verbouwing zijnde Block 62, wat naast een bed & breakfast eind maart een restaurant opent dat zich richt op de Aziatische en Franse keuken.

Lekkere trek
Terug richting de Baronielaan in het voormalig pand van de Albert Heijn vlak naast rijwielhandel Fiets & Zo komt Smaakwarenhuis de Lage Landen. Hier mogen de eetwaren uit de vitrine worden geserveerd onder het mom van een proeverij. Vanaf hier oversteken en de lunchbroodjes en koffie staan klaar bij Stilleven, een winkel in tweedehands meubelen.

De inwendige mens komt goed aan zijn trekken aan de Ginnekenweg. Van een Hollandse tot een snack uit het Midden-Oosten, van een pastarestaurant tot de Franse keuken, van een lunch met broodjes tot allerlei delicatessen om uiteindelijk bij Aziatische lekkernijen te eindigen. Het is er allemaal. Te veel van het goede? Zolang het winkelend publiek en de omwonenden maar trek hebben.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief