Logo bredavandaag.nl

Eerste WebWindow winkel van Nederland in Breda

  Economie

CENTRUM – Breda heeft de primeur: de eerste WebWindow winkel van Nederland wordt zaterdag 17 maart geopend in winkelcentrum De Barones.


In de etalage van de voormalige McGregor winkel staan producten en bijbehorende QR-codes. Door de zwart-wit geblokte code te scannen met een smartphone kan het product worden gekocht.

Echt winkelen is het dus eigenlijk niet. ”De winkel blijft dicht. We gebruiken alleen de etalage”, aldus Hans Nouwens, directeur van het Bredase 4me. Dit is het bedrijf achter de formule ‘Scan, shop, go’.

De windowshopper scant de code en ontvangt informatie over het product. Vervolgens kan het gekocht en afgerekend worden, allemaal via de telefoon. De aankopen worden daarna thuisbezorgd.

“In de rest van Europa en met name Azië wordt dit concept al meer gebruikt”, aldus Nouwens. “Het is handig voor de consument, maar het is ook een goede oplossing voor leegstaande winkels.”

Naast de ANWB en Princess haakten ook Veronica Magazine, SBS6 en een handvol Bredase ondernemers aan op het initiatief van Nouwens (rechts op de foto) en Geert-Jan van Nunen.

“We krijgen veel leuke reacties van het winkelend publiek dat voorbij komt”, zegt Nouwens. “Mensen willen weten wat het precies is.”

Zaterdag 17 maart om 13.00 uur wordt de winkel officieel geopend door wethouder Boelema.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief