Logo bredavandaag.nl
foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

‘Belgen bevestigen Fyra Breda – Antwerpen’

  Economie

BREDA – De NMBS, het Belgische equivalent van de NS, bevestigt dat vanaf september dit jaar de Fyra tussen Breda en Antwerpen rijdt. Dat bevestigen de Belgen tegenover wethouder Saskia Boelema (D66, Financiën) van Breda. Een ritje Breda-Antwerpen duurt vanaf dan 20 minuten.


Eerder meldde wethouder Willems aan BredaVandaag.nl al dat de verbinding in september operationeel zou zijn. Met die bevestiging lijkt een verbinding tussen Brabant en de België verzekerd. Die was eerder onzeker geworden toen bekend werd dat de Beneluxtrein zou vervallen zonder dat daar een plaatsvervanger voor kwam.

Woordvoerder Rose Theunissen van NS Hispeed meldt dinsdag dat de nieuwe Fyra-trein, de AnsaldoBreda V250, nog dit jaar kan worden ingezet als definitief Fyratoestel. Nu rijdt die nog met verouderd materiaal. Momenteel worden NS-personeel en als het traject opgeleid en getest om de dienst met het materiaal te rijden. Theunissen laat zich door de opstapelende vertragingen bij de HSL eerder niet verleiden tot een exacte datum.

Vandaag interessante ontmoeting met schepenen van Antwerpen in hun haven gehad. Oa gesprek over fyra. Vanaf sept. In 20 min. Bij zuiderburen

— saskia boelema (@saskiaboelema) March 20, 2012FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief