Logo bredavandaag.nl
De eerste officiële rit van de Fyra vanuit Breda, zondag 3 april. foto Thaddeuz
De eerste officiële rit van de Fyra vanuit Breda, zondag 3 april. foto Thaddeuz

NS België: Eerst geld, dan pas Fyra Breda - Antwerpen

  Economie

BRUSSEL/BREDA - Een Fyra van Breda naar Antwerpen is prima, maar de Belgische overheid moet eerst met een oplossing komen voor het exploitatietekort. Dat stelt de Nationale Maatschappij Belgische Spoorwegen (NMBS).


“Eerst dient er een verbintenis te komen van de overheid om het exploitatietekort op die lijn te dekken”, zegt woorvoerder Bart Crols, woordvoerder van de NMBS. “Pas daarna kan over een bediening van die lijn gesproken worden.”

Wethouders Saskia Boelema en Wilbert Willems stelden eerder dat het Fyratraject Breda-Antwerpen in september van dit jaar het licht ziet. Boelema liet dat weten op Twitter na een bezoek aan de Antwerpse haven met enkele schepenen.

Minister van Overheidsbedrijven Paul Magnette van de regering-Di Rupo vindt dat het in deze fase van de gesprekken onverstandig is een publieke uitspraak te doen. “Het is onze bedoeling om tot een globale overeenkomst te komen tussen beide landen”, aldus de Belgische minister.

De trein staat in het dienstrooster van NS HiSpeed al ingepland om acht keer per dag van Breda naar Antwerpen te rijden.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief