Logo bredavandaag.nl

Eerste zichtbare stap in ontwikkeling Molsterrein

  Economie

CENTRUM – De eerste stap in de grootschalige ontwikkeling op het terrein van de Molsparking is gemaakt. Projectontwikkelaar MAB-Development startte in samenwerking met de gemeente en de stichting Cultureel Erfgoed deze week met archeologische opgravingen.


“Achter de schermen werken we dagelijks heel hard aan het project. Dit is een van de zichtbare stappen”, meldt Claire Laarman, woordvoerster van MAB-development.

De projectontwikkelaar blies vorig jaar juli samen met Dura Vermeer en Syntrus Achmea nieuw leven in het project Achter de Lange Stallen. Op de locatie van de huidige Molsparking moet straks een winkelcentrum van 25-duizend vierkante meter verrijzen. Verder komen er 188 woningen en duizend ondergrondse parkeerplaatsen.

Een van de dingen die met de opgravingen mogelijk word gevonden, is een oude begraafplaats. Die zou vlak achter het kerkje liggen, dat met de achterkant aan het Molsterrein grenst, zo meldt MAB.

De gemeente geeft aan dat het gaat om een algemeen onderzoek met proefsleuven. Het is standaard werk legt een woordvoerster uit. "Dat duurt de hele maand april. Twee maanden later volgt een rapport. Daarna besluit de gemeente of eventueel aanvullend onderzoek nodig is."

Volgens de gemeente kunnen resten worden aangetroffen van oude kazerne gebouwtjes, 17 en 18de eeuwse boerderijen en een melkfabriek.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief