Logo bredavandaag.nl
Poster RPB als mikpunt
Poster RPB als mikpunt

Aantal winkeliers sturen brandbrief aan politiek Breda

  Economie

CENTRUM – Een aantal winkeliers stuurden dinsdag een brief aan de Bredase politieke partijen, waarin zij de rol van het Retail Platform bekritiseren.


De opstellers van de brief, de Vrije Boekhandel, Drogisterij Lamers, Brejaart Sport, Boekhandel ‘t Ezelsoor, Van Aalst tapijten en Schietecat Tweewielers, zeggen te spreken namens meerdere winkeliers. Die ondernemers voelen zich niet vertegenwoordigt door de detailhandelsorganisatie en hebben een drietal bezwaren kenbaar gemaakt.

Ten eerste zou het Retail Platform zich baseren op allerlei cijfers zonder er nog nooit een betrouwbare enquête is geweest onder de winkeliers over de wenselijkheid van de koopzondag.

“Het Retail Platform zien wij toch vooral als pleitbezorger van het grootwinkelbedrijf en dus als voorstander van zoveel mogelijk koopzondagen per jaar. Veel, vaak wat kleinere ondernemers, zijn voorstander van zo weinig mogelijk koopzondagen”, zo stelt Ad Goos, eigenaar van de Vrije Boekhandel.

Ook over het opzetten van een ondernemersfonds heerst onvrede. ‘Er is een verdeelsleutel toegepast waarbij kleine zelfstandige winkels uit bijvoorbeeld de Veemarktstraat met twee à drie personeelsleden evenveel gaan bijdragen als een V&D, De Bijenkorf en Hema’.

Verder hebben de schrijvers geen vertrouwen in de komst van een nieuw winkelcentrum op het Molsterrein. Zij vrezen elders in de stad leegstand. ‘De komende jaren zal het winkelbestand verder afnemen door de toenemende verkopen via internet’, zo staat in de brief.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief