Logo bredavandaag.nl
Minister Schultz trapt bouw station Breda af. foto Erik Eggens
Minister Schultz trapt bouw station Breda af. foto Erik Eggens

Minister Schultz: 'In Breda liggen straks de kansen'

  Economie

STATIONSKWARTIER - Minister Melanie Schultz van Haegen gaat er alles aan doen om de Fyra naar Antwerpen nog voor de verkiezingen te laten rijden. Dat zei ze even voor ze de bouw van het NS-station officieel startte.


"Ik ga er alles aan doen om dat geregeld te krijgen", zei ze in de ruimte die in 2015 dienst doet als de nieuwe stationshal in Breda. "Daarbij zijn we wel afhankelijk van de Belgen. De inzet is daar op gericht."

Schultz was voor de aftrap van de bouw van de OV-Terminal naar Breda afgereisd. Het is namelijk niet zo maar een groot project, stelde ze. "Breda is één van de zes sleutelprojecten in Nederland", stelde ze. Bovendien is Breda de enige stad in Brabant dat is aangesloten op de HSL. "In Breda liggen straks de kansen", zei ze stellig.

De minister verwacht voor Breda tot 2020 dan ook een verdubbeling van het aantal treinreizigers. Ook gedeputeerde Van Heugten (CDA) van de Provincie verwacht dat Breda qua openbaar vervoer een enorme groei gaat doormaken. Breda wordt daarin in de Poort van Brabant, zo werd gesteld.

De minister gaf de aftrap van de bouw samen met president-directeur Bert Meerstadt van NS, loco-burgemeester Alfred Arbouw van gemeente Breda, gedeputeerde Ruud van Heugten van de provincie Noord-Brabant, directeur projecten Patrick Buck van ProRail en Geert Hurks van de bouwcombinatie Ballast Nedam/Hurks.

Het wordt nog wel een uitdaging, zo vertelden wethouder Arbouw en Hurks van de bouwcombinatie. "Het gebied is zes voetbalvelden groot. Daarnaast blijven de treinen en bussen tijdens de bouw gewoon het station aandoen", stelde Arbouw. "Dat wordt een enorme operatie." "De voorbereidingen voor die operatie zijn al in volle gang", zei Hurks van het gelijknamige bouwbedrijf.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief