Logo bredavandaag.nl
foto Jorgen Janssens
foto Jorgen Janssens

Buurt wil dat Breda project Molenkwartier onteigent

  Economie

BRABANTPARK - En weer stuurt de belangengroep Vrienden van het Molenkwartier een brief aan het stadsbestuur om de impasse rond bouwproject het Molenkwartier te doorbreken. De grond ligt al jaren braak..


De grond is verontreinigd, de sloop is nooit voltooid en de ruim 200 nieuwbouwwoningen zijn er in vijf jaar nooit gekomen, zo luidt een aantal bezwaren van de groep. In de laatste brief van 'de Vrienden' krijgt echter ook de gemeente een stevige veeg uit de pan. "De gemeente Breda heeft mogelijk geen, dan wel onvoldoende, onderzoek gedaan naar de betrouwbaarheid en solvabiliteit van haar zakenpartner Peerbolte/CB-NL."

Ewoud Peerbolte van CB-NL, de eigenaar van het terrein, zou tegenwoordig in het buitenland zitten om een vermeende rechtszaak rondom fraude te ontwijken.

De Vrienden van het Molenkwartier is de verloedering op en rondom het terrein meer dan zat. Ze draagt de gemeente op een onteigeningsprocedure op te starten, zodat het terrein vrij komt voor daadwerkelijke ontwikkeling. Daarnaast vraagt ze de contracten met CB-NL te ontbinden en in gesprek te gaan met de Vrienden en het bewonerscomité Hoge Steenweg.

In een antwoord op een eerdere brief van de belangengroep legt wethouder Alfred Arbouw uit weinig te kunnen doen om de ontwikkeling van het terrein vlot te trekken. Dat gaat er bij de omwonenden niet zo maar in. "De afgelopen vijf jaar is de buurt het perspectief voorgehouden van een nieuwe woonlocatie. Wij vinden het denkbaar dat de wethouder bijvoorbeeld gebruikmaakt vand e wet Bibob en de onteigeningswet", aldus de belangengroep.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief