foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Pand Mirabelle Breda wacht op nieuwe uitbater

  Economie

MASTBOS - Restaurant Mirabelle aan de Dr. Batenburglaan in Breda is maandag ontruimd. Maandagavond worden er nieuwe sloten op de deuren gezet.


Vrijdag berichtte BredaVandaag.nl dat het restaurant op maandag zou worden ontruimd. De huurder zou een huurachterstand hebben opgebouwd en afspraken niet zijn nagekomen.

Beheerder Richard Schul stapte vorige maand naar de rechter om een ontruiming te regelen. Zowel uitbater Ed Splinter als zijn advocaat wilde niet reageren. De eigenaar van Mirabelle gaat op zoek naar een nieuwe uitbater 'met een Bredaas hart'.

Mirabelle stelde in oktober 2011 nog een nieuwe chef-kok aan in de persoon van Thomas van Santvoort en een nieuwe maitre-sommelier, Jan Fassaert. Ook werd er een nieuwe sous-chef aangesteld: Laurence van der Pol.

Het restaurant had het de afgelopen jaren al zwaar. In 2009 ging het restaurant failliet, toen waren slecht betalende zakelijke klanten de oorzaak, vertelde de toenmalige eigenaar. In januari 2010 maakte het restaurant een herstart.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief