Logo bredavandaag.nl

Woonboulevard Breda breidt uit

  Economie

HEILAAR - De Woonboulevard krijgt een uitbreiding van detailhandel met 3200 vierkante meter. Het college van B&W van Breda is daar onder voorwaarden mee akkoord gegaan.


Wethouder Alfred Arbouw: “Dit is een relatief kleine uitbreiding die bijdraagt aan een betere zichtbaarheid en bereikbaarheid van de noordzijde van de woonboulevard. Daarmee krijgen de gevestigde ondernemers de ruimte om uit te breiden of om binnen de woonboulevard te verhuizen."

De uitbreiding moet komen op de locatie van het bedrijf Brinkman aan de Iabc en de Kruisvoortstraat. Brinkman gaat weg, het gebouw wordt gesloopt. Het nieuwe gebouw telt straks twee verdiepingen. Welke winkel zich er straks vestigt, is nog onbekend.

De uitbreiding moet er tevens voor zorgen dat de woonboulevard beter bereikbaar is en een betere uitstraling en toegankelijkheid krijgt.

Het plan past niet in het huidige bestemmingsplan Heilaar. In dat beleid gaat de gemeente ervan uit dat de woonboulevard af is. Toch vindt het college deze kleine uitbreiding wenselijk, onder een aantal voorwaarden: de woonboulevard richt zich op het thema ‘in en om het huis’ en mag van het college niet uitgroeien tot tweede koopcentrum, waardoor het kan gaan concurreren met de binnenstad.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief