Logo bredavandaag.nl

Geen loondoorbetaling geschorste directeur Laurentius

  Economie

BREDA - Woningcorporatie Laurentius Breda hoeft haar geschorste directeur Walter Vermeulen geen loon door te betalen. Dit heeft de rechter in Breda bepaald in een kort geding dat was aangespannen door de directeur. Vermeulen wordt verdacht van fraude.


De geschorste directeur, die tot 23 juni in voorarrest zat, vorderde eerder doorbetaling van zijn loon vanaf die datum. Hij stelt dat hij weer in staat is om zijn werkzaamheden als directeur bij Laurentius uit te voeren.

Volgens de rechter is het echter irreëel en ondenkbaar dat de man als directeur kan functioneren. De rechtbank heeft aan de schorsing van het voorarrest de voorwaarden verbonden dat hij gedurende het strafrechtelijk onderzoek geen contact mag hebben met een mededirecteur en een projectmanager van de woningcorporatie.

Maar ook als die voorwaarden zouden vervallen, hoeft Laurentius volgens de rechter geen loon te betalen. Haar directeur wordt verdacht van ernstige strafbare feiten waardoor Laurentius materieel beschadigd zou zijn. Bovendien heeft Vermeulen tot nog toe geweigerd aan de woningcorporatie uitleg te geven over wat hem wordt verweten.

Als een werkgever een werknemer schorst of op non-actief stelt, moet hij in beginsel het loon doorbetalen, tenzij de aanleiding voor de schorsing of non-actiefstelling voor rekening van de werknemer behoort te komen.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief