Logo bredavandaag.nl
In Breda geen gebrek aan ijs foto Ilse Lukken
In Breda geen gebrek aan ijs foto Ilse Lukken

Gouden tijden voor ijssalons Breda

  Economie

CENTRUM - De temperatuur kwam dit weekend hoog boven de dertig graden uit. Mensen zochten dan ook verkoeling op allerlei manieren. Het zwembad induiken, elkaar nat spuiten of natuurlijk een ijsje eten. IJssalons plukten er dit weekend de vruchten van.


Stormloop
Zo ook IJssalon Tutti Frutti, gelegen aan de Grote Markt in Breda. “Het afgelopen weekend was het hier erg druk. Op zondag hebben we ruim tweeduizend ijsjes verkocht. Dat aantal kan echter nog lang niet tippen aan de dag waarop de meeste ijsjes verkocht werden dit jaar”, vertelt medewerkster Amy.

Op Koninginnedag was het één van de drukste dagen van het jaar. “Ik werkte er toen nog niet, maar hoorde dat er toen meer dan vijfduizend ijsjes verkocht werden. Ook tijdens het Jazzfestival was het hier een stormloop. Vandaag valt het iets tegen. Het is erg rustig, want het is maandag.”

Stracciatella
‘Stracciatella’ klinkt het resoluut uit haar mond, als er gevraagd wordt naar de favoriete ijssmaak van Bredanaars. En om die stelling kracht bij te zetten, loopt er op het moment van spreken een stel een tot dan lege salon binnen. ‘Doet u mij maar Straciatella.’ Favoriete ijssmaak bevestigd.

Op het Van Coothplein is het iets drukker. De dames achter de bar staan nauwelijks stil tijdens de benauwde maandagmiddag. En op het terras voor de ijssalon van Frezzo zit een handjevol mensen te smullen. Een van hen is Sabrina, die er vaker een ijsje komt eten. “Zodra het lekker weer is ben ik hier wel vaak te vinden. Met vriendinnen, of met mijn zoontje. Nu zit ik hier lekker alleen te genieten van mijn ijsje.”

IJstijd
Het gezin Muygens komt even voorbij gesjeesd bij de ijswinkel. Vader en moeder zitten op de fiets met hun zoontje en dochtertje achterop in het kinderzitje. “Wij vonden het wel tijd voor een ijsje”, zegt John. “Nou nee, eerlijk gezegd waren het de kinderen die er al een hele dag om smeekten." Met het zweet op zijn voorhoofd zegt hij lachend: “Dan moet je er ook maar gehoor aan geven, toch?”

Ondertussen hebben de kinderen het ijsje alweer bijna op en komt John even tot rust. "We moeten gaan", schreeuwt zijn zoontje ongeduldig als het ijsje verorberd is en hij onder het ijs zit. Moeders veegt het ijs van zijn kin en stapt op haar fiets. Op zoek naar de volgende ijskoude versnapering.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief