Logo bredavandaag.nl
foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Raadsvragen D66 over vertraging Fyra Breda-Antwerpen

  Economie

CENTRUM - De Bredase fractie van D66 stelt raadsvragen over de vertragingen die de Fyraverbinding Breda-Antwerpen blijft oplopen. "Die vertragingen kunnen de stad miljoenen euro's kosten", stelt fractievoorzitter Paul de Beer van de democraten.


De raadsvragen volgen op het artikel van deze website waarin werd gemeld dat de geplaagde lijn tot en met januari 2013 in ieder geval niet wordt opgezet. De Beer betreurt dat ondanks de stellige berichten vanuit het Bredase college en van minister Schultz Van Haegen dat de lijn op 1 september operationeel zou zijn, er nu weer minimaal een half jaar vertraging is opgelopen.

De fractievoorzitter wil dat B&W van Breda er bij premier Rutte op aandringen dat het Breda ernst is. "Kunt U premier Rutte laten weten dat we in dit dossier niet willen doorschuiven maar aanpakken", vraagt De Beer in een brief aan B&W.

De Beer wil bovendien dat het stadsbestuur de financiële impact van deze vertraging in kaart brengt om die zoveel mogelijk te claimen bij het kabinet. "De eerdere vertraging leverde ook negatieve effecten voor het project Via Breda op. D66 Breda vreest dat de onzekerheid over de vertraging van de Fyra-verbinding met Antwerpen inmiddels een verlies van enkele miljoenen oplevert op de grondexploitaties in de spoorzone", aldus de politicus.

Paul de Beer gaat de D66-fractie in de Tweede Kamer bewegen om Kamervragen over te stellen over de vertragingen bij de Fyraverbinding.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief