Logo bredavandaag.nl

Project Achter de Lange Stallen definitief uitgesteld

  Economie

CENTRUM – Het grote binnenstedelijke project Achter de Lange Stallen gaat niet door. Dat maakt grondeigenaar Unibail-Rodamco bekend. De crisis heeft het bouwproject de das omgedaan.


Het samenwerkingsverband tussen Rodamco en belangrijke partner MAB Development is in onderling overleg beëindigd. De ontwikkeling van appartementen, winkels en ondergrondse parkeerplaatsen, op het gebied van de huidige Mols parking, is daarmee onzeker.

Rodamco laat weten zich intern te beraden en in overleg met de betrokken externe partijen of en op welke wijze het project vervolg kan krijgen. Een van die partners, woningcorporatie WonenBreburg, zegt begrip te hebben voor de ontstane situatie.

“Ik snap de beslissing. Het is ongetwijfeld een zorgvuldige afweging geweest in het licht van de kredietcrisis. Toch vind ik het jammer, we hadden graag snel deze kwaliteitsimpuls aan de binnenstad gegeven. We zijn niet voor niets in 2008 begonnen met het verhuizen van de huurders van de Lange Stallen. De doorontwikkeling gaat ongetwijfeld plaatsvinden, dus we staan open voor een gesprek”, aldus Franklin van Rhoon, vestigingsdirecteur van Wonen Breburg.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief