Logo bredavandaag.nl
Rondvlucht op Tweede Paasdag boven Breda met Helicentre.nl. foto Wijnand Nijs
Rondvlucht op Tweede Paasdag boven Breda met Helicentre.nl. foto Wijnand Nijs

Breda beste uitgaansstad van Nederland

  Economie

BREDA – Breda wordt gezien als stad met de beste uitgaansgelegenheden van Nederland. Dat blijkt uit een analyse van ruim 15-duizend beoordelingen op reiswebsite Zoover.


De organisatie publiceerde de gegevens dinsdag op haar website. Met een 8,8 blijft Breda Groningen en Utrecht voor die beide een 8,6 behaalden. Maastricht vinden we terug op de vierde plaats met een 8,5.

Daarentegen wordt Breda niet meer gezien als beste stedentrip van Nederland. Maastricht stoot de stad met een gemiddelde score van 8,4 van de troon. Breda kelderde van een eerste plek naar een zevende plaats.

Zoover keek bij de selectie naar de aspecten uitgaansleven, cultuur, omgeving, sfeer, kwaliteit 1,2,3 sterren hotels en de kwaliteit van de 4 en 5 sterren hotels. Opvallend is dat Maastricht op geen van de aspecten het beste scoort maar gemiddeld wel als beste uit de bus komt.

Amsterdam en Rotterdam vallen buiten de top 10. Belangrijkste reden hiervoor lijkt de kwaliteit van, met name, het 1, 2 en 3 sterren hotelsegment te zijn. Beide steden scoren hier een 6,6 op. Amsterdam vinden we terug op plaats 13 en Rotterdam als hekkensluiter op plaats 15.

De sfeer in Den Bosch wordt als beste beoordeeld. Met een 9,0 blijft de Brabantse stad Maastricht (8,9) en Haarlem en Breda (beiden 8,8) voor.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief