Logo bredavandaag.nl
BredaPhoto. Opvallend als in de andere jaren zijn de foto's in het ChasséPark. foto Guido van der Kroef
BredaPhoto. Opvallend als in de andere jaren zijn de foto's in het ChasséPark. foto Guido van der Kroef

Gebouw F start lezingenserie over stedenbouw

  Economie

BREDA – Terwijl de crises in de bouwwereld over elkaar heen buitelen en de discussie gaat over financiering van corporaties en faillissementen van bouwbedrijven, kijkt Gebouw F de komende maanden naar het grote geheel. Wat is van belang voor de stedenbouwkundig ontwerper?


Dat komt aan de orde tijdens een serie lezingen die Gebouw F houdt samen met Urban Design van NHTV. Henk Ovink opent de reeks op 13 december met de lezing ‘Het nationale perspectief’. Volgens de organisatoren verschuift de stedenbouw zich steeds meer naar strategie in plaats van werken naar een concreet eindplan. De stedenbouwkundige gaat door volgens Gebouw F een grote rol in spelen.
Henk Ovink is directeur Generaal Ruimtelijke ordening bij ministerie van Infrastructuur en Milieu. Hij schetst de beleidscontext waar het vak op de korte termijn voor staat. In zijn verhaal gaat hij in op de rol van de stedenbouwkundige.

Andere sprekers zijn onder meer Stefan Bendiks (Artgineering) en Jan Willem Tap (Bureau Nieuwegracht) (20 december), en in januari Jelmer van der Meulen (sociaal psycholoog), Angelique Bellemakers (Woonbedrijf Eindhoven) en Fulco Treffers (12N Stedenbouw). De serie eindigt eind januari.

De lezingen worden gegeven in Electron, Belcrumweg 19. De toegang is gratis, aanvang telkens 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief