Logo bredavandaag.nl

Nieuwe poging ondernemersfonds Breda wekt verbazing

  Economie

BREDA - Stichting ‘Ondernemersfonds Nooit!’ is verbaasd over het feit dat Ondernemers Binnenstad Breda (OBB) samen met Retail Platform Breda (RPB) nog een poging doet om een Ondernemersfonds te stichten. Zo'n fonds werd in september nog weggestemd.


‘Ondernemersfonds Nooit!’ ziet een Ondernemersfonds niet zitten. "Dat betekent extra kosten, daar zitten we in deze economisch lastige tijden gewoon niet op te wachten", zo stelt Sjoerd van Aalst van 'Ondernemersfonds Nooit!'.

Achterkamertjespolitiek
'Ondernemersfonds Nooit!' vindt de manier waarop een nieuwe poging gewaagd wordt om tot Ondernemersfonds te komen achterkamertjespolitiek. Van Aalst. "En het is natuurlijk van de gekke dat OBB/RPB verliest, de voorzitters aftreden, een andere pet opzetten en dan drie maanden later alsnog het fonds willen doordrijven."

Jos Koniuszek van OBB bekijkt de zaken op een andere wijze. “Dat we nu een nieuw voorstel indienen komt voort uit het feit dat veel ondernemers nog steeds meer promotie voor Breda willen. Daar zijn middelen voor nodig. Na een evaluatieronde hebben we wat dingen in het voorstel gewijzigd, maar wij denken dat nog steeds dat een Ondernemersfonds daar goed voor is.”

Gewijzigd voorstel
Het nieuwe gewijzigde voorstel zou ook een andere stemprocedure bevatten. "Daar ben ik heel benieuwd naar”, stelt Van Aalst. “Het is raar dat als je verliest dat dan de stemprocedure opeens gewijzigd moet worden. Dat is volgens mij niet echt democratisch."

Hoe de stemprocedure dan gewijzigd zou moeten worden weet Koniuszek ook niet. “Daar waren we wel ontevreden over. Maar de belangrijkste wijzigingen zijn van andere aard: de kleine ondernemers gaan minder betalen dan de grotere en er komt een actieplan per gebied. Zo kunnen ondernemers zien wat ze precies krijgen voor wat ze kwijt zijn.”

'Ondernemersfonds Nooit!' vs OBB/RPB
'Ondernemersfonds Nooit!' vraagt de gemeente in een open brief om geen gehoor te geven aan het verzoek van OBB/RPB om een nieuw traject in te gaan. De stichting vindt onder andere dat er al te veel gemeenschapsgeld verkwist is aan de plannen.

“Het gaat ons niet om het fonds”, benadrukt Koniuszek. “Het gaat om Breda en het promoten van de winkelstad. Als er ondernemers zijn die denken dat dat niet nodig is, is dat hun keuze. Wij horen van heel veel ondernemers dat ze daar wel degelijk geïnteresseerd in zijn.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief