Half zeven. Stroomstoring lijkt opgelost. foto Wijnand Nijs
Half zeven. Stroomstoring lijkt opgelost. foto Wijnand Nijs
stroomstoring

Stroomstoring treft centrum Prinsenbeek

  Economie

PRINSENBEEK - Een flink deel van het winkelcentrum van Prinsenbeek heeft zaterdag op het drukst van de dag zonder stroom gezeten. Tussen kwart over elf en ongeveer een uur zat 285 aansluitingen zonder stroom, waardoor kassa's onbruikbaar raakten en winkels dicht moesten.


De storing kon na bijna twee uur verholpen worden. Een defect verbindingsstuk ter hoogte van de laad- en losruimte aan de Markt bleek de boosdoener, zo laat een woordvoerder van Enexis weten. Uiteindelijk hebben medewerkers van Enexis deze zondag kunnen repareren.

Bij de C1000 was het volle bak op het moment van de storing, vertelt bedrijfsleider Van Baest. "De noodverlichting ging aan en we hebben nog een half uur op noodstroom de kassa's kunnen draaien. Dit scheelt zeker tienduizend euro omzet."

De omzetderving valt niet te verhalen. De storing is overmacht. "Het is gewoon erg vervelend. Het levert ook irritatie op bij de klanten." Dat de storing plaatselijk was, merkten ze bij de HEMA, een paar deuren verder. "Wij hadden wel gewoon stroom, maar bij de rest was het donker", meldt een medewerkster.