Logo bredavandaag.nl
Paardenkoets. Foto: Perry Roovers
Paardenkoets. Foto: Perry Roovers

Nieuw fonds moet toerisme Breda versterken

  Economie

BREDA - Breda wil de huidige en toekomstige toeristische mogelijkheden versterken. De stad sluit een overeenkomst met de logiessector om een fonds op te richten met als doel het aantal toeristen te vergroten, de verblijfsduur van de toeristen te verlengen en het herhaalbezoek te vergroten.


De logiessector heeft in het plan ‘Toeristisch Breda in 2030’ de visie en het doel van het fonds al gepresenteerd. Van de opbrengst van de toeristenbelasting gaat twee ton naar de Algemene Middelen. Het toeristisch fonds krijgt onder voorwaarden de beschikking over het resterende deel van de opbrengst van de toeristenbelasting.

De investering richt zich op promotie en versterking van het vrijetijdsaanbod door gerichte promotie en informatie, de informatievoorziening van de stad te vernieuwen, variatie in het toeristisch aanbod en doelgroepenbeleid en -onderzoek.

Volgens wethouder economische zaken Cees Meeuwis is het heel belangrijk om nu te investeren in zo’n fonds als we op de langere termijn willen concurreren met andere steden. “Met dit besluit geven we de mogelijkheid om het toeristisch fonds op te richten. Dit is in de lijn met de eerder aangenomen motie van de raad over de besteding van de toeristenbelasting om een deel ten goede te laten komen aan de versterking van het toerisme van Breda.”

De logiessector richt een stichting op met wie de gemeente een meerjaren
uitvoeringsovereenkomst sluit. Op basis van activiteitenplannen van de sector en het afgeven van beschikkingen door de gemeente Breda kan er worden geïnvesteerd in het toerisme in Breda en gaan de toeristen daardoor meer besteden in de stad. Het fonds gaat in juni 2013 functioneren.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief