Logo bredavandaag.nl

Digitale postzegel via Breda het land in

  Economie

BREDA - Elke digitale postzegel die sinds de lancering afgelopen donderdag zorgt dat de ouderwetse post het land in gaat, maakt een tussenstop in Breda. Het Bredase CM zorgt voor de betalingstechniek achter de nieuwe postzegel van PostNL.


Een jaar is het bedrijf ermee bezig geweest, samen met PostNL, zo vertelt CM-directeur Jeroen van Glabbeek. “Het moet namelijk een unieke code zijn en hij moet werken met de sorteerstraat van PostNL.”

CM, specialist in allerlei SMS-diensten, verzorgde het betaaltraject. “Het stuk in de app waarmee je in een klik de betaling doet, is ons werk”, aldus Van Glabbeek. Het bedrijf paste daarvoor een relatief nieuwe manier van betaling toe: microincasso. “De app kijkt of je bankrekening bekend is of vraagt om die in te voeren. Als je dat hebt gedaan wordt het bedrag van de zegel geïncasseerd.”

Na betaling krijg je een unieke code te zien, bestaande uit negen letters. Die moet je schrijven op de plaats waar je de postzegel zou plakken. Het zomaar opschrijven van een willekeurige code heeft geen zin. “De sorteerstraat checkt of de code bestaat. Is dat niet zo, dan wordt de post behandeld als ongefrankeerd, dus alsof er geen postzegel op zit.’

PostNL vraagt 75 cent voor de digitale zegel via de app, 21 cent meer dan een normale zegel. Argument daarvoor is dat je via de app meer gemak hebt, en nooit een voorraad hoeft aan te leggen, zo stelt de postbezorger.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief