Logo bredavandaag.nl
foto Fieke van Doremalen
foto Fieke van Doremalen

Regiogemeenten pakken doorstroming arbeidsmarkt aan

  Economie

BREDA - Gemeente Breda en gemeente Roosendaal werken per 1 juni samen om de doorstroom van werkzoekenden uit de regio West-Brabant naar de arbeidsmarkt te verbeteren.
Zij doen dat samen met ATEA-groep, het UWV, Start People en Werk en Vakmanschap.


Het Ministerie van SZW stimuleert deze samenwerking en stelt hiervoor een budget ter beschikking van € 130.000,- voor de regio West-Brabant. Met behulp van dit budget is een projectgroep samengesteld om optimaal gebruik te kunnen maken van de verschillende expertises en netwerken van de deelnemende organisaties.

“Deze samenwerking geeft ons de kans om onze kennis en netwerken te delen, waardoor we mogelijk mensen uit Breda in Roosendaal aan een baan kunnen helpen of andersom”, aldus Cees Meeuwis, wethouder Werk en Ondernemen van de gemeente Breda. “Ons streven is om begin 2014 130 personen te plaatsen bij een werkgever. Als deze missie lukt is dat een mooi bewijs dat deze samenwerking loont.”

Het projectteam gaat, gedurende een periode van zeven maanden, 570 CV’s screenen van mensen met een WW- of WWB-uitkering uit de regio West-Brabant. Zij gaan de kandidaten helpen de kwaliteit en vindbaarheid van hun CV te verbeteren. Daarnaast gaan ze de kandidaten actief bemiddelen richting werkgevers.

Het project loopt tot januari 2014 en wordt afgesloten met een regionale bijeenkomst waar alle bevindingen van de projectgroep worden gepresenteerd.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief