Afbeelding

Café dun Hoeck: 27k boete? Ons krijgen ze niet klein!

Economie

BREDA - 27.000 euro aan boetes voor geluidsoverlast. Dat is wat uitbaatster Marleen van Eijk als een zwaard van Damocles boven haar hoofd heeft hangen. Toch heeft het haar niet minder strijdlustig gemaakt: "Desnoods gaan we nog een keer in hoger beroep."

Deuren gesloten houden, airco's aan en geen muziek meer 's avonds. Het is een kleine greep uit de voorzorgsmaatregelen die café-eigenares Marleen van Eijk heeft genomen om het geluid terug te dringen. Zonder veel resultaat. Een enkel echtpaar dat vlakbij dun Hoeck woont klaagde keer op keer met succes over het geluid van hun kroegburen.

Marleen probeerde het stel in het begin nog te waarschuwen met een nette brief wanneer dun Hoeck een feestje had, maar dat werkte averechts. Dat er bij de klagers enige tijd terug een ruit is ingegooid hielp de relatie ook niet echt vooruit. Ze communiceert nu met het echtpaar via posters.

Gelukkig ziet de toekomst er wel wat beter uit: "Samen met de wijkagent hebben het echtpaar en ik een heel goed gesprek gehad. We zijn toen ook in harmonie uit elkaar gegaan, sindsdien gaat het goed." Na het verzoeningsgesprek onder leiding van de wijkagent zijn er geen nieuwe klachten meer gekomen. Dat terwijl dun Hoeck in die 4 maanden daarna wel feestjes heeft gegeven.

Janus Lips, een vaste gast bij Dun Hoeck, ziet echter nog wel een paar addertjes onder het gras: "Tegenwoordig is er 's avonds geen muziek meer en die 27.000 euro blijft natuurlijk gewoon staan. Wie kan zo'n bedrag nou uit zijn eigen zak betalen? Dat is toch niet meer normaal!"

Ook Marleen van Eijk heeft problemen met het bedrag: "Ik vind het een belachelijk hoog bedrag. We zijn nu in hoger beroep en als we dat verliezen gaan we nog een keer in hoger beroep." Mocht ze ook dat verliezen dan zal ze de boete met tegenzin in delen betalen: "Maar eigenlijk heb ik helemaal geen zin om die verhoging van de Trambrug te betalen."