foto Serge Mouthaan
foto Serge Mouthaan

Meeuwis positief over centrumdekkend wifinetwerk

Economie

CENTRUM - Cees Meeuwis, wethouder Binnenstad, is helder over het aanleggen van een wifinetwerk in de binnenstad. “De ambitie van de gemeente om wifi in de binnenstad te hebben is diepgekoesterd. Die wifi is er ook in 2014.”

Niet alleen de gemeente wil een wifinetwerk. D66 vroeg in 2012 al om een onderzoek naar de mogelijkheden ervan en John Grijspeere (Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Breda) ziet het ook liever morgen dan overmorgen gebeuren.

Het onderzoek naar verschillende aanbieders loopt nog, meldt Meeuwis. “We kijken nog van hoe en wat. Het zou goed zijn als er wifi komt, maar dan moet het wel goed werken. Dat er volgend jaar wifi is in de binnenstad, dat lijkt me niet meer dan logisch. Daar koersen we op. Welke partij dat dan op welke manier aan gaat bieden, dat zijn we nog aan het bekijken.”

Over Bullseye, het bedrijf dat in 37 Nederlandse steden gratis wifi - mogelijk door reclame - wil aanbieden is Meeuwis ook duidelijk. “Dat is toch mooi? Mijn zeggen hebben ze. Ik sta altijd erg positief tegen zulke initiatieven. Zo heb je geen wifi, en zo heb je misschien verschillende aanbieders. Als iemand zegt dat ze - gratis - wifi aan willen leggen, dan is daar zeker over te praten. Ik ga graag met ze in gesprek om te kijken wat we kunnen doen en om positief mee te denken.”