Het Stedelijk Gymnasium gaat na de zomer open. BredaVandaag.nl ging nu vast op bezoek. foto Wijnand Nijs
Het Stedelijk Gymnasium gaat na de zomer open. BredaVandaag.nl ging nu vast op bezoek. foto Wijnand Nijs

Stedelijk Gymnasium in optocht terug naar huis

Economie nieuwbouw

BREDA - Het moet dinsdag een kleurrijke triomftocht worden voor de leerlingen en medewerkers van het Stedelijk Gymnasium. Samen gaan ze lopend in een lange sliert vanaf het tijdelijke onderkomen aan de Biesdonkweg terug naar de Nassausingel.

Daar is de afgelopen maanden een modern nieuw schoolgebouw verrezen. Tijdens de optocht loopt een deel van het personeel in traditionele en academische toga en worden symbolische attributen meegenomen op draagbaren. De optocht wordt muzikaal begeleid door de Blue Marble Silver Cornet Band. Als de bonte stoet bij de nieuwbouw is aangekomen knippen de jongste en de oudste leerling de schooldeuren open.

Het oude gebouw van het Gymnasium is vorige zomer helemaal gesloopt, met uitzondering van de moderne vleugel met het muzieklokaal en twee gymzalen, die in 2008 was aangebouwd. Het nieuwe gebouw is ontworpen door Rienks Architecten.

"Het is een schoolgebouw geworden dat recht doet aan alles waar Het Stedelijk voor staat", zo meldt de rector. "Het gebouw is gestoeld op klassieke fundamenten, maar past uitstekend bij een gymnasiale omgeving van de 21e eeuw waarbij de leerling en zijn ontwikkeling centraal staan." Zo heeft het gebouw onder meer meer dan 70 zonnepanelen op het dak, waarmee het deels zelfvoorzienend is.