Foto Pepijn Nagtzaam
Foto Pepijn Nagtzaam

Modepresentatiebedrijf Vlemmix maakt doorstart

  Economie

BREDA - Het modepresentatiebedrijf Vlemmix dat onlangs failliet ging maakt een doorstart onder een nieuwe eigenaar. Guy Sinjorgo, die eerder in dienst was bij Vlemmix, neemt het stokje over en wil weer marktleider worden net als vroeger: "We gaan er alles aan doen om die plek te veroveren!"


Over het faillissement van Vlemmix wil Sinjorgo het eigenlijk niet hebben. Hij zit vol nieuwe ideeën en plannen om het versukkelde modepresentatiebedrijf weer in volle eer en glorie te herstellen. Na lang aandringen licht de oud-werknemer een tipje van de sluier op: "Het bedrijf was in een dusdanige staat dat we meer aan het afbreken waren dan opbouwen. Het pand was te groot, de polissen te duur en schulden te hoog. Helaas, maar waar"

Toch ziet de kersverse eigenaar mogelijkheden voor de toekomst. Niet alleen om het bedrijf weer winstgevend te krijgen, maar ook om binnen 3 tot 4 jaar weer de absolute marktleider te worden binnen zijn sector. Hierbij gaat het nieuwe Vlemmix zich vooral richten op de wat grotere klanten. "Grote klanten met meer dan 100 vestigingen bepalen het modebeeld, daar hoort ook een goed etalagefiguur bij. Wij willen echt een trendsetter worden bij het ontwikkelen van nieuwe poppen voor zulke bedrijven."

Ook het buitenland zal binnenkort van Vlemmix horen als het aan Guy Sinjorgo ligt. Dit alles betekent overigens niet dat de kleine ondernemer niks meer te zoeken heeft bij het modepresentatiebedrijf. Verschil is alleen wel dat kleine zaken soms wel 10 jaar met een etalagefiguur doen daar waar grote bedrijven al naar 5 jaar een nieuwe willen.

Als eerst gaat het nieuwe Vlemmix een nieuw pand zoeken en rustig bekijken welke personeelsleden overgaan naar het nieuwe bedrijf. Niet alle werknemers zullen in dienst worden genomen, want Sinjorgo wil ruimte overlaten voor nieuw bloed: "Mensen die werk zoeken en uit deze branche komen mogen zeker solliciteren."