Jeroen van Glabbeek - Gilbert Gooijers van CM. foto Wijnand Nijs
Jeroen van Glabbeek - Gilbert Gooijers van CM. foto Wijnand Nijs

CM Groep uit Breda slimste bedrijf van Nederland 2013

  Economie

BREDA - Technologiebedrijf CM uit Breda mag zich het slimste bedrijf van Nederland 2013 noemen. Dat werd dinsdag bekendgemaakt tijdens de Syntens MKB Krachtcentrale. De jury van Syntens Innovatie oordeelde dat CM onder meer het beste uit mensen haalt en een voorbeeld is voor andere bedrijven.


De jury toonde zich onder de indruk ‘van de groei van CM, en dat het bedrijf ondanks die groei managerloos weet te werken waarin iedereen doet wat hij of zij leuk vindt. “CM Groep heeft grote ambities om internationaal te groeien en verliest daarbij nooit de lokale cultuur uit het oog. We vinden het indrukwekkend dat CM de focus vasthoudt en ermee experimenteert sinds de oprichting. Dat duidt op vertrouwen in mensen en het blijkt eveneens uit omzet, groei en verzuim.”

’Iedere dag zaterdaggevoel’
Mede-oprichter van CM Gilbert Gooijers: “Iedereen doet hier wat hij of zij leuk vindt. Zo werken we sinds de start van het bedrijf in 1999. Elke dag naar je werk met een zaterdaggevoel, dat was het uitgangspunt. Het blijkt dat het werkt: CM Groep kent een zeer lage ziekteverzuim, het aantal medewerkers is in korte tijd verdubbeld naar 122 mensen, we staand in de Fast50-lijst van het Financiële Dagblad en we eindigde als tweede bij de Great Place to Work-verkiezing.”

Ook bij de winnaar van 2011, Giel Pastoor van Parktheater Eindhoven, zorgt de aanpak van CM voor enthousiasme. “Geen MT, check. Geen lease-auto’s, check. Geen directieparkeerplaatsen, check. Geen targets, check. Geen bonussen, check. Wel onstuimig plezier, check. Wel laag ziekteverzuim, check. Wel groei, check. Check this. Love it!”

“CM Groep is een prachtig voorbeeld van een bedrijf dat plezierig werken als missie heeft en laat zien dat dit snelle groei oplevert, al jaren. Hier zijn geen functieprofielen, geen hiërarchie en is persoonlijke groei meer dan ontwikkeling”, vertelt Anke Wiersma, Syntens, MKB Krachtcentrale. “ Ze begrijpen dat klein het nieuwe groot is en innovatie ‘a way of life’.”

Overigens is CM het tweede Bredase bedrijf dat deze titel kreeg. Vorig jaar kreeg internetbedrijf Netvlies al een vergelijkbare vermelding.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief