Wolfslaar behoudt ster met huiskamergevoel (video)

  Economie

WOLFSLAAR - Wederom heeft Restaurant Wolfslaar haar Michelin-ster behouden. Dat bleek bij de jaarlijkse bekendmaking van de sterren voor de culinaire wereld.


Communicatie-manager Henrieke Nagelhoud omschrijft het gevoel tegenover de verslaggever van BredaNu. “Ja het is natuurlijk altijd spannend of je die ster wederom bemachtigt en nee, eigenlijk is het niet spannend, want wij vertrouwen gewoon op onze focus en kwaliteit.”

Drie a vier keer per jaar wordt er door de inspecteurs van Michelin incognito gecontroleerd. Er worden punten gegeven voor locatie, prijsniveau en voor bijzondere gerechten en voor de wijnkaart. Wat bijzonder is volgens Henrieke Nagelhoud, is de verandering in het concept nu twee jaar geleden. Wolfslaar is toegankelijker geworden, zo stelt ze. "We hebben geprobeerd de gast een huiskamergevoel te geven. Een van de meest betaalbare sterrenrestaurants van Nederland. Mensen voelen zich er plezierig bij." De droom is er zeker om op termijn een tweede ster te bemachtigen. "Op dit moment is dat nog te vroeg, daar moet aan gewerkt worden."

In West-Brabant behielden ook Mijn Keuken in Wouw en De Zwaan in Etten-Leur hun ster. Nederland kreeg met De Leest in Vaassen een nieuw driesterrenrestaurant. Het nam de plaats in van Oud Sluis, waar chef Sergio Herman de deuren sluit.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief