Logo bredavandaag.nl
Het kantoor van Laurentius.
Het kantoor van Laurentius.

'Nieuwe fraudezaak kost Laurentius tientallen miljoenen'

  Economie

BREDA - Woningcorporatie Laurentius heeft besloten om diverse betrokkenen, waaronder in ieder geval haar voormalige directeur-bestuurder, enkele leden van de voormalige Raad van Commissarissen en enkele notarissen, aan te spreken voor de door Laurentius geleden schade. Tegen enkele van hen wordt ook aangifte gedaan bij het Openbaar Ministerie.


Volgens NRC gaat het om oud-notaris Jolanda Roelen uit Prinsenbeek en projectontwikkelaar Nieuwe Borg uit Roosteren. Door onzakelijke beslissingen zou Laurentius miljoenen hebben misgelopen. Tegen Roelen zou aangifte gedaan zijn wegens valsheid in geschrifte. Zij was ook lid van de Raad van Commissarissen en zou betrokken zijn geweest bij de deals tussen oud-directeur Walter Vermeulen en Nieuwe Borg.

Laurentius wil deze miljoenen op die manier terugkrijgen. De afgelopen periode zijn er verschillende onderzoeken bij Laurentius uitgevoerd onder leiding van het Openbaar Ministerie en door Laurentius ingeschakelde forensisch onderzoekers. De onderzoeken zijn nog niet allemaal afgerond, aldus de corporatie.

“Uit de tussentijdse resultaten volgt dat de voormalige directeur-bestuurder van Laurentius ernstig tekort is geschoten in de behoorlijke vervulling van zijn taak. Er bestaat bovendien een sterk vermoeden dat hij betrokken is geweest bij strafbare feiten waardoor Laurentius is benadeeld”, zo meldt Laurentius.

“Uit de tussentijdse resultaten volgt verder dat vraagtekens kunnen worden geplaatst bij het functioneren van enkele leden van de voormalige Raad van Commissarissen en enkele notarissen die betrokken waren bij door Laurentius aangegane transacties.”

Laurentius heeft ook twijfels over de rol die enkele andere partijen bij door Laurentius aangegane transacties en overeenkomsten hebben gespeeld. Hier wordt op dit moment vervolgonderzoek naar verricht, aldus de corporatie.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief