Receptie voor 175 jaar Café de Beyerd. foto Jorgen Janssens
Receptie voor 175 jaar Café de Beyerd. foto Jorgen Janssens

Drie Bredase cafés in Misset Café top100

  Economie

BREDA - In de nieuwe Café Top100 van horecavakblad Misset Horeca prijken drie Bredase cafés. Hoogste notering is voor Café De Beyerd.


Verder zijn er vermeldingen voor Bruxelles en Zeezicht. De Beyerd staat op plaats 50 als nieuwe notering, Bruxelles op 78 (vorig jaar 80) en Zeezicht op 90 als nieuwe binnenkomer.

Op nummer 1 van de top100 staat een café uit Utrecht: Olivier. Nummer twee staat Groothuis uit Emmen en Bontekoe in Purmerend maakt de topdrie compleet.

Vorig jaar was Bruxelles het enige Bredase café in de lijst. De Beyerd ontbrak de laatste jaren vanwege de nummer een positie die het café behaalde in 2009. Daarna mocht het drie jaar lang niet meedoen aan de verkiezing.

De jury noemde Zeezicht een mooie nieuwe binnenkomer. Het rapport roemt het personeel, maar ook de setting, het interieur, de functie van het bedrijf en zelfs de gasten. “De bar, de taps, de klimaatkast, het concept en vooral de service maakt Zeezicht een hele fijne vriend voor de Café Top 100.”, aldus het rapport.

De Misset Café Top 100 beleeft haar 20e jaargang en wordt samengesteld op basis van rapporten van juryleden welke op meerdere willekeurige momenten de zaken bezoeken. Hierbij wordt uitgebreid gelet op gastvrijheid, sfeer, hygiëne, productbehandeling en vakmanschap.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief