foto Fieke van Doremalen
foto Fieke van Doremalen

Baanbonus gaat regionaal vanuit Breda

  Economie

BREDA - Met een nieuwe regionale subsidieregeling hoopt West-Brabant vanaf 1 december in de komende twaalf maanden 150 banen te creëren voor langdurig werklozen. De subsidieregeling om de werkloosheid aan te pakken is bedoeld om jongeren (tot 27 jaar), ouderen (vanaf 55 jaar) en arbeidsgehandicapten.


Het college van burgemeester en wethouders van Breda heeft hiervoor de regionale subsidieregeling ‘Stimuleringsregeling Baan Bonus regio West-Brabant 2013-2014’ in het leven geroepen. Deze regeling treedt per 1 december 2013 in werking en geldt voor de gehele regio West-Brabant.

Werkgevers krijgen de mogelijkheid om iemand tegen lage kosten minstens 6 maanden in dienst te nemen en de werknemer krijgt de kans om ervaring op te doen. “Het mes snijdt dus aan twee kanten”, aldus de Bredase wethouder Cees Meeuwis.

Om dit doel te bereiken, is er € 750.000,- beschikbaar voor loonkostensubsidies aan werkgevers die een jongere, een arbeidsgehandicapte of een iemand die ouder is dan 55 jaar uit een West-Brabantse gemeente aan het werk helpen. De BaanBonus voor werkgevers kan oplopen tot € 5.000,-, afhankelijk van de duur en het aantal uren van de arbeidsovereenkomst.

Om werkgevers te stimuleren dat er (meer) leerbanen komen, geldt de regeling ook specifiek voor jongeren die in het kader van hun opleiding een leerarbeidsovereenkomst sluiten. Met hulp van de regionale subsidieregeling worden werkgevers financieel ondersteund om hiervoor nog meer mogelijkheden te creëren.

De regeling komt voort uit het ‘Actieplan voorkomen en bestrijden jeugdwerkloosheid West-Brabant 2013-2014’. Breda is uitvoerder van de nieuwe regeling, maar ook diverse andere partijen en gemeenten betalen hier aan mee.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief