Zorgt het Bruisend Waterplein voor een schip met geld voor de binnenstad? foto Serge Mouthaan / Wijnand Nijs
Zorgt het Bruisend Waterplein voor een schip met geld voor de binnenstad? foto Serge Mouthaan / Wijnand Nijs

Breda wint prijs voor beste belasting

  Economie

GORINCHEM/BREDA - Breda heeft de landelijke Toeristenbelasting Award 2013 gekregen. Wethouder Cees Meeuwis mocht tijdens de Nationale Netwerklunch in Gorinchem de deze prijs in ontvangst genomen.


Cees Meeuwis, wethouder Economische Zaken noemt de prijs een mooi compliment ‘én een bevestiging dat we de opbrengsten van de toeristenbelasting goed inzetten’. “Met dat geld kunnen wij weer heel veel doen om een bezoek aan Breda nóg aantrekkelijker te maken. Daarom hebben wij ervoor gekozen toeristenbelasting te heffen en die voor een flink deel terug te geven aan de toeristische en recreatieve sector.
De prijs wordt sinds vorig jaar uitgereikt door Pleasureworld. De gemeente die de beste invulling heeft gegeven aan de inzet van toeristenbelasting is de winnaar. Breda wint de award omdat een aanzienlijk deel van de opbrengst van deze belasting terugvloeit naar de toeristensector, zodat daarmee de toeristische mogelijkheden en kansen voor de stad optimaal benut kunnen worden.
Sinds april 2012 heft de Gemeente Breda toeristenbelasting en sinds juli van dit jaar wordt een aanzienlijk deel van de opbrengst ondergebracht in een toeristisch fonds. Met dat fonds kunnen huidige en toekomstige toeristische mogelijkheden van de stad versterkt worden en kunnen belangrijke toeristische projecten zoals het Bruisend Waterplein worden gefinancierd.

De award wordt dit jaar voor de tweede keer uitgereikt door Pleisureworld, een communicatienetwerk van leisure- en recreatieondernemers. De eerste award werd vorig jaar uitgereikt aan de gemeente Borsele.