Smaakvol Breda speelde zich dit jaar drie dagen in de volle zon af. foto Odyllia Dolne
Smaakvol Breda speelde zich dit jaar drie dagen in de volle zon af. foto Odyllia Dolne

'Serieus mogelijkheden doorstart Smaakvol onderzoeken'

  Economie

CENTRUM - Deze week praat de groep die zich hard maakt voor een doorstart van Smaakvol Breda met de voorzitter van het evenement. Dat zegt Marlice Dreessen, die samen met een aantal ondernemers kijkt wat de mogelijkheden zijn.


"We willen zorgvuldig te werk gaan, vandaar dat we eerst praten met voorzitter Marja van Lieshout", geeft Dreessen aan. "Wij willen weten wat er mogelijk is en vooral ook wat er is gebeurd." Het gesprek komt voort uit de boodschap die het bestuur van de stichting Smaakvol Breda eind oktober gaf, stelt Dreessen. "De boodschap was eigenlijk: wie pakt de handschoen op."

Afgelopen week kwam de groep die zich hard wil maken voor Smaakvol Breda 2014 voor het eerst bij elkaar. "Dat zijn mensen die dicht tegen de horeca aan schurken. Iedereen was het erover eens dat het evenement moest blijven bestaan. We gaan dit serieus oppikken."

Het bestuur van de stichting Smaakvol Breda maakte 23 oktober kenbaar ermee te stoppen. Volgens de vrijwilligers was er te weinig animo vanuit de Bredase horeca voor dit culinaire evenement. “Het festijn is in het leven geroepen ter promotie van de Bredase horeca en van Breda als horecastad in het algemeen. Wat men ook bedacht en probeerde, het belang ervan is volgens het bestuur echter niet doorgedrongen tot de horeca zelf”, aldus het bestuur in een toelichting destijds. “Enkele uitzonderingen daargelaten.”

Meteen daarop gaf Jack Vink (Dickens en Jones) al aan zich hard te willen maken voor een dergelijk evenement. “Ik vind het voor een stad als Breda belangrijk dat er zoiets is. Het kan overal, dan moet het ook in Breda kunnen.”