Linda Verhagen is vanaf 1 januari de nieuwe uitbaatster van Café De Boulevard. foto Wijnand Nijs
Linda Verhagen is vanaf 1 januari de nieuwe uitbaatster van Café De Boulevard. foto Wijnand Nijs

Café de Boulevard terug van weggeweest

Economie

CENTRUM - Ruim een half jaar was het stil rondom ‘de Boulie’, zoals café de Boulevard door de bezoekers liefkozend genoemd werd. Maar dat is afgelopen. Onder nieuwe eigenaar Linda Verhagen gaat De Boulevard 1 januari om 01.00 uur open.

“Dat is tenminste wel mijn bedoeling”, vertelt de enthousiaste Verhagen (27), de wenkbrauwen enigszins optrekkend. Ze staat haast tot haar enkels in het puin. De handtekeningen zijn deze maandag gezet, maar stiekem is ze al een aantal weken aan het ruimen.
?
“Het café wordt een bruin café, zoals het was. Jazzy muziek, beetje techno qua uitstraling”, aldus de kersverse uitbaatster. Ze wijst naar de barkrukken. “Krijgen een andere zitting.” Zo heeft bijna elk onderdeel een aanwijzing, blijkt tijdens een korte rondleiding.
?
Op weg naar boven, naar de theaterzaal is het balanceren tussen de rommel. In het trapgat wordt gebikt om de ingemetselde spiegeltjes te verwijderen. In de zaal klinkt gekraak. Het oogt als een chaos, en dat is het nu ook. “Maar we hebben nog drie weken. Het is een mooie uitdaging.”
?
Verhagen is wel iets gewend. De laatste twee jaar was de 27-jarige onderneemster al actief als partner bij De Graanbeurs. “Dat hebben we in vijf weken tijd verbouwd.” Daarvoor werkte ze al bij Las Palmas van Herman den Blijker en bij Solo in Gorinchem en gedetacheerd bij allerlei horecazaken in het land. “Voor de Graanbeurs heb ik een half jaar als dressuurruiter gewerkt in België. Heel wat anders. Parallellen met de horeca? Die zijn er niet. Ja, de passie, dat wel.”
?
Die passie stopt ze de komende weken in het opknappen van het café en de zaal. “Voor feestjes, lokale theatergroepen, cabaret en op vrijdag en zaterdag techno- en deephouse en andere alternatieve muziekstijlen. Boven komt de rookruimte”, wijst ze naar het goud geschilderde balkon. En het restaurant? “Dat volgt later. Wacht maar af.”
?
“Meer licht nodig voor de foto?”, vraagt ze. En hop, daar hangt ze aan het gordijn. Krrrrrggg, klinkt het. En weg is het gordijn. Op de achtergrond wordt door twee helpende vrienden een breekijzer gezet in de houten zuilen uit de zaal. De theaterstoeltjes staan tegen de bar. “Leuk zijn ze, hè?”
?
De Boulevard is straks zeven dagen in de week geopend van 17.00 uur tot 02.00 uur. “Dat is inderdaad een ander verhaal dan in de Graanbeurs, maar het lijkt me erg lekker. Je kunt lekker bezig zijn met voorbereidingen voor de volgende dag, of de dag erna, in plaats van de volgende week.”
?
Maar nu: slopen. Ze staat al weer met een hamer en bijtel in de hand. Spiegeltjes bikken. “Lekker hoor.” Nog drie weken en dan breekt er een nieuw leven aan voor De Boulevard. “Wat is er nu mooier dan open gaan tijdens nieuwjaarsnacht?”