Foto Pepijn Nagtzaam
Foto Pepijn Nagtzaam

Primeur Breda: Enkel elektrische stadsbussen in 2015

  Economie

BREDA - Breda kent vanaf 2015 een fluisterstil stadsbussysteem. vanaf dan rijden er namelijk alleen maar elektrische bussen op de stadslijnen. Breda heeft daarmee een Europese primeur. In totaal komen er 34 elektrische bussen te rijden.


De afgelopen twaalf maanden werd in Breda al met verschillende elektrische bussen getest. De resultaten daarvan waren blijkbaar zo positief dat door de provincie besloten is in de nieuwe concessie op te nemen dat er in Breda alleen elektrisch gereden mag worden vanaf 2015.

Veolia Transport Brabant NV krijgt de komende 8 jaar het exclusieve recht om het openbaar vervoer te verzorgen in het concessiegebied West-Brabant, zo meldt de provincie deze dinsdag. De concessie gaat in op 14 december 2014 en loopt door tot december 2022. Arriva Personenvervoer BV doet dat tot december 2024 in Oost-Brabant inclusief de regio Midden-Brabant, met uitzondering van het SRE gebied.

In de nieuwe concessie is opgenomen dat er vanaf 2015 in Breda, ’s-Hertogenbosch, Tilburg, Bergen op Zoom en Roosendaal minimaal een halfuurdienst gereden wordt en wordt de frequentie op lijnen waar veel vraag naar is verhoogd vergeleken met de huidige dienstregeling. De stadsdienst in Breda blijft ook minimaal een halfuursdienst rijden.