foto Wijnand Nijs
foto Wijnand Nijs

Ook komend jaar alleen Bredase taxi's bij evenementen

  Economie

BREDA - Het verplichte taxivignet dat dit jaar tijdens carnaval en Jazzfestival gevoerd moest worden door taxi’s, krijgt een vervolg. In overleg met de taxibranche heeft de gemeente besloten ook in de toekomst in te zetten.


Om niet meer regels te creëren wordt het vignet geen verplichting voor het gehele jaar, zo laat de gemeente weten. Daarvoor zou de gemeentelijke verordening aangepast moeten worden, voor een evenementenvignet hoeft dat niet.

Het taxivignet houdt in dat alleen taxi’s die in het bezit zijn van dit vignet gebruik mogen maken van de taxistandplaatsen bij Oude Vest en bij de Haven aan de Nieuwe Prinsenkade. Vertegenwoordigers van de Bredase taxibranche hebben dit samen met de Gemeente Breda afgesproken.

Het taxivignet moet ervoor zorgen dat taxi’s van buiten de regio - die niet over onder andere de benodigde stratenkennis beschikken – tijdens belangrijke publieksevenementen in Breda en omgeving rijden. Evaluatie laat zien dat dit gewenste resultaat is bereikt, aldus de gemeente.

“Gesprekken met de taxibranche maken duidelijk dat taxichauffeurs tijdens carnaval en het Breda Jazz Festival veel prettiger hebben kunnen werken door de aanwezigheid van het taxivignet”, aldus de gemeente. De politie geeft aan dat uit intensieve controles bleek dat de meeste taxichauffeurs zich aan te regels hielden.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief