BED Breda, op de hoek van de Vismarktstraat. foto Wijnand Nijs
BED Breda, op de hoek van de Vismarktstraat. foto Wijnand Nijs

Geen BED meer in Breda

  Economie

BREDA - De eigenaar van BED op de hoek van de Vismarktstraat heeft besloten niet meer als BED open te gaan. Het slepende conflict over geluidsoverlast heeft de doorslag gegeven. Half januari opent in het pad Denovo.


“Het wordt borrelen, het vrijdagmiddaggevoel, maar dan elke dag”, aldus bedrijfsleider Rafael van der Linden, die samen met ongeveer zes man personeel overstapt naar het nieuwe bedrijf.

Denovo gaat zich profileren als wijbar. “Voor de wat oudere doelgroep, die eigenlijk nu nergens terecht kan”, vertelt Van der Linden. Op dit moment is hij bezig met sollicitatieprocedures voor het aannemen van nieuw personeel. De slepende geluidskwestie tussen de bewoners boven BED en BED zorgde ervoor dat zo’n 25 personeelsleden noodgedwongen zijn vertrokken. De rest heeft tijdelijk bij BED Rotterdam onderdak kunnen vinden.

De wijnbar wil zich meer richten op het begin van de avond en vraagt daarom vooralsnog geen nachtvergunning aan. Voorganger BED heeft nog wel beroep aangetekend tegen de uitspraak van de bezwaarcommissie van de gemeente over de geluidsoverlast. Geluidsmetingen tijdens de periode van sluiting bevestigen volgens Van der Linden dat de geluidsoverlast niet, of in elk geval niet alleen, van BED kwamen.

BED was gesloten sinds half oktober.