De oplevering van de appartementen en de winkels op het Dr. Struijckenplein in de Heuvel. foto Adam Kalbarczyk
De oplevering van de appartementen en de winkels op het Dr. Struijckenplein in de Heuvel. foto Adam Kalbarczyk

Nieuw hart voor de Heuvel begint te kloppen

Economie nieuwbouw

HEUVEL - Met de oplevering van de eerste appartementen aan het Dr. Struyckenplein begint het nieuwe hart van de Heuvel te kloppen (foto's). De wijk heeft er een wijk bijgekregen. Niet voor niets kregen de drie gebouwen de overkoepelende naam Struyckenwijk.

Woensdagavond was de eerste oplevering. De eerste 110 huurders hebben hun sleutels al in de zak en beginnen de wijk vorm te geven. In totaal heeft het Dr. Struyckenplein 179 huurappartementen erbij gekregen verdeeld over drie woonblokken, Wonen Boven winkels, Ruim Denken en in de toren Teun.

De appartementen van Wonen boven Winkels worden het eerst bewoond. Van de 100 zijn er 48 in de vrije sector en 52 in de sociale. Als onderburen krijgen deze bewoners de Jumbo, Lidl, Primera, Zeeman, Multifleur en Bakkerij van Iersel. Behalve de laatste, die is al open, gaan de winkels in januari open.

In Ruim Denken zitten grotere huurappartementen met op de begane grond eveneens winkels en ook horeca, zoals een ijssalon. In woontoren Teun, 48 meter hoor, komen zowel koop- als huurappartementen. Die worden komend jaar opgeleverd.