Kober reorganiseert: 4 locaties dicht in Breda

  Economie

BREDA - Kinderopvang Kober Groep gaat reorganiseren. Per 1 juni 2014 verdwijnen er 163 medewerkers, van wie ongeveer de helft een vast contract heeft. In totaal gaat het om 70 FTE. Daarnaast sluiten er 10 locaties, waarvan vier in Breda.


Pauline Schellart, directeur van de Kobergroep, laat weten dat ze hun best doen op medewerkers naar ander werk te begeleiden. De laatste jaren gaat het slecht in de kinderopvangbranche. De Kober groep kreeg in de afgelopen jaren te maken met een stevige daling in de vraag naar kinderopvang.

Daarnaast neemt de organisatie vanaf 1 januari 2014 de activiteiten van Surplus Kinderopvang over. Door de samenvoeging van de twee organisaties was het nodig om te reorganiseren. Over de locaties die gaan sluiten, gesloten zijn of samengevoegd worden is met de betreffende medewerkers en ouders gecommuniceerd. Aan hen is een alternatieve locatie aangeboden binnen de Kober groep.

De Kober groep biedt kinderdagopvang, peuteropvang, buitenschoolse opvang en gastouderopvang op ca, 190 locaties en bij ruim 220 gastouders. Daarnaast verzorgt de Kober groep op meer dan 70 scholen het overblijven. Het bedrijf heeft zo'n 900 werknemers in dienst.

De Bredase locaties die gesloten worden zijn Olleke Bolleke, Ganzewei, Klein Duimpje en de Tierlantijn.
Donkie kinderdagverblijf Roosendaal uiterlijk aug 2014. De eerste twee sluiten op 1 januari 2014, de anderen zijn al dicht.