Het makelaarsboekje van Jan-Joost van Dijk
Het makelaarsboekje van Jan-Joost van Dijk

‘Het is niet allemaal komkommer en kwel’

  Economie

BREDA - Soms hoor je uitspraken waar je later nog eens goed over na moet denken. Of hartelijk om moet lachen. Bijna drie jaar geleden werd voor de Bredase makelaar Jan-Joost van Dijk duidelijk dat hij die uitspraken moest gaan opschrijven. “Nu ga ik er een boekje van maken.”


Een titel heeft Van Dijk al. “Met een korreltje hout.” Op zijn bureaublad heeft hij een document staan met de titel ‘Makelaarsboekje’. Het is ook de hashtag die hij gebruikt als hij weer eens een uitspraak de ether in slingert.

Hij is bezig met pagina tien. Tien pagina’s aan bulletpoints met uitspraken.

‘Het is niet allemaal komkommer en kwel’.

“Ik had altijd al het idee om een boekje uit te brengen met verhalen die je hoort en meemaakt. Dat komt pas na mijn pensioen, want die verhalen zijn vaak te herleiden.”

Toen kwamen de uitspraken.
‘Ik heb een tipje van de luier opgelicht.’

“Ik dacht, ik ben gek als ik ze niet opschrijf. Dus dat ben ik gaan doen. Elke dag komen er wel een paar bij, maar ik schrijf ze alleen op als ze vakgerelateerd zijn. Waar het vandaan komt? De humor denk ik, niet zozeer de taal. Ik maak de verhaspelingen zelf ook, zelf sta ik ook in mijn boekje. Zelfspot is belangrijk.”

We hebben er weer een voor ons #makelaarsboekje: "Ik zit niet op zwarte kolen hoor" #ikrekenhetgoed

— Jan-Joost van Dijk (@janjoostvandijk) 6 augustus 2012

“Het is ook de draak steken met jezelf”, vertelt Van Dijk. De makelaar is erg actief op social media. “Mensen volgen me er inmiddels ook voor. Sommige collega’s sturen ook uitspraken naar me door. Sommige klanten vragen zelfs of ze al iets gezegd hebben dat in het boekje terecht komt.”

Over de indeling van het boekje is hij nog aan het twijfelen. “Ik heb nu acht tot twaalf hoofdstukken, opgesteld aan de hand van het verkoopproces. Met daarin een klein verhaaltje bij het thema, maar dat kan nog veranderen. Ik heb het al een paar keer omgegooid.”

Mijn #makelaarsboekje krijgt steeds meer vorm: "Ik ben momenteel verder aan t denken dan dat mijn neus lang is…" #zojuistgehoord

— Jan-Joost van Dijk (@janjoostvandijk) 13 juni 2012

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief