Bekende Nederlanders en Bredanaars maakten hun opwachting tijdens de opening van het 'Grand' foto Perry Roovers
Bekende Nederlanders en Bredanaars maakten hun opwachting tijdens de opening van het 'Grand' foto Perry Roovers

Grand Theatre op zoek naar nieuwe uitbater

  Economie

BREDA - Het Grand Theatre moet op zoek naar een nieuwe uitbater. De rechter ontbond twee maanden geleden het huurcontract tussen de eigenaar Grand Theatre Monumenten en uitbater Hutten Catering.


In de uitspraak stelde de kantonrechter in Breda dat Hutten Catering recht heeft op een vergoeding voor de opgelopen schade bij uitbaten van het Grand Theatre. Bij de uitspraak is de hoogte van de vergoeding niet vastgesteld. Uit de stukken blijkt dat ook de pandeigenaar een schade claimt bij de huurder. Dat werd niet toegewezen.

Directeur Aad Ouborg is inmiddels tegen de uitspraak in hoger beroep gegaan. In dat hoger beroep komt mogelijk ook het bij de kantonrechter gevoerde verweer van de pandeigenaar aan de orde dat in de eerste huurcontracten met Hutten al duidelijk stond dat er weinig geluid geproduceerd mocht worden en dat Hutten wist waar hij aan toe was. De kantonrechter ging daarin niet mee.

Oorzaak van het geschil, dat in april 2012 voor het eerst voor de rechter kwam, is de geschiktheid van de voormalige bioscoop aan het Van Coothplein voor het organiseren van feesten en optredens zoals Hutten dat deed. Al snel na de feestelijke opening in 2011 bleek dat de buurt geluidsoverlast had van activiteiten in de voormalige bioscoop. De gemeente legde daarop dwangsommen op.

De kantonrechter oordeelde dat het gebouw ‘gebrekkig is en dat de gedaagde aansprakelijk is voor de door Hutten Catering ten gevolgen van dit gebrek geleden en nog te lijden schade’. De hoogte van deze schade is in oktober niet vastgesteld. Maandag 30 december wees de kantonrechter in een andere zaak de claim van Hutten af dat Ouborg in 2012 ten onrechte een extra hypotheek had gevestigd op het theater.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief