Logo bredavandaag.nl
foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Veolia geeft strijd om busvervoer niet op

  Economie

BREDA - Veolia kondigt aan het niet eens te zijn met de toewijzing voor het busvervoer in West-Brabant aan Arriva. Veolia gaat bezwaar aantekenen. Dat meldt een woordvoerder van het bedrijf in reactie op het besluit van de provincie.


De Provincie heeft woensdagochtend bekendgemaakt het busvervoer in West-Brabant toch aan Arriva toe te wijzen. Veolia kreeg in eerste instantie het vervoer gegund na een aanbesteding. Naar later bleek zat er een fout in de berekening bij de aanbesteding, waardoor Veolia onterecht als voordeligste uit de bus kwam.

Wanneer Veolia naar de rechter stapt is nog niet duidelijk. "Het is een hele teleurstelling en we zijn van mening dat er een flinke aanbestedingsfout gemaakt is. Het besluit is van de Provincie is niet terecht, we dienen dan ook een klacht in bij de Europese Commissie.", zegt een woordvoerder van Veolia. De medewerkers van het bedrijf gaan mee naar Arriva maar Veolia hoopt op een goede afloop.

Tegen de eerdere beslissing van de provincie om het buscontract aan Veolia Transport B.V. te gunnen werd door Arriva bezwaar ingediend. Nu doet Veolia dat dus. Het besluit van de provincie betekent voor het bedrijf dat het niet meer in Brabant actief is in het openbaar vervoer per bus.

Wethouder Selçuk Akinci zegt dat er nog gesprekken gevoerd gaan worden met Arriva. "De nieuwe lijnvoering van Arriva is nog niet in beeld en we weten dus niet hoe het met de elektrische bussen staat." Veolia had een concreet aanbod omtrent de elektrische bussen.

"De luchtkwaliteit in Breda staat op een aantal punten op het randje. Voor het klimaatbeleid zijn elektrische bussen altijd meegenomen." Akinci zegt wel dat er met Arriva gesproken gaat worden over elektrische bussen. "Het is eerst afwachten wat het bezwaar van Veolia brengt."

Vanaf 14 december mag Arriva voor acht jaar het vervoer verzorgen.

(meer volgt)FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief