Logo bredavandaag.nl
foto Serge Mouthaan
foto Serge Mouthaan

Meeuwis: ‘Rol regio voor gevolgen Philip Morris’

  Economie

BREDA - De regio West-Brabant gaat aanspraak maken op geld uit het Globaliseringsfonds om de klappen op te vangen na de aangekondigde massaontslagen bij Philip Morris in Bergen op Zoom.


Geld uit dit Europese fonds zou moeten bijdragen aan vervangend werk in de regio Bergen op Zoom. Dat is een van de uitkomsten uit een overleg dat gemeenten in West-Brabant en de provincies Zeeland en Noord-Brabant woensdagmorgen hebben gehad over massaontslag bij Philip Morris.

De sigarettenproducent kondigde vrijdag aan meer dan 1100 medewerkers te ontslaan. “Dat kan Bergen op Zoom nooit alleen opvangen”, stelt wethouder Cees Meeuwis, die namens het Regionaal Platform Arbeidsmarkt bij het overleg was. Breda is voorzitter van het Regionaal Platform Arbeidsmarkt. “Wij moeten samen de schouders hieronder zetten.” Hij ziet daarbij ook een rol voor de gemeente Breda.

Volgens Meeuwis is een beroep op dat fonds kansrijk, ook al is het oorspronkelijk bedoeld voor faillissementen. “Di Rupo heeft met succes het fonds aangesproken nadat Ford aankondigde de productie uit Genk weg te halen.”

Bij het overleg was ook een vertegenwoordiger van het ministerie van economische zaken aanwezig. Behalve over inzet van de Asschergelden, ging het ook over het oprichten van een mobiliteitscentrum bij Philip Morris, waar UWV en uitzendbureaus tijdelijk onderdak zouden moeten krijgen. Zij zouden de medewerkers moeten helpen in hun zoektocht naar een nieuwe baan.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief