Joëlle Frijters en Janneke Niessen. foto Improve Digital
Joëlle Frijters en Janneke Niessen. foto Improve Digital

Bredase onderneemster Entrepeneur of the Year

Economie

BREDA - De in Breda woonachtige onderneemster Janneke Niessen van Improve Digital is uitgeroepen tot EY Emerging Entrepreneur Of The Year. Dat is zaterdag bekend geworden.

Niessens kreeg de waardering voor haar bedrijf Improve Digital, dat een online platform biedt waarmee uitgevers hun online advertentieruimte met een realtime systeem kunnen veilen. Inmiddels wordt voor tientallen miljoenen euro's aan banners via de systemen van Niessen verhandeld.

Volgens het juryrapport is Niessen ‘onderscheidend, laat een innovatief en internationaal groeipad zien, scoorde hoog als ondernemer en is toonaangevend’. “Stap voor stap is deze ondernemer de wereld aan het veroveren.” De jury gelooft in het business model. “Deze ondernemer begrijpt waar de markt naar toe gaat en heeft lef. Bouwen, innovatie, focus en het juiste team zijn belangrijke drijfveren die deze ondernemer tot winnaar maken.”

De Entrepreneur Of The Year award is een prestigieuze verkiezing die in meer dan 50 landen landen ter wereld wordt gehouden. In Nederland werden de prijzen voor de negentiende keer verdeeld. “De verkiezing is bedoeld om succesvol ondernemerschap te belonen en zichtbaar te maken, zodat deze succesvolle ondernemers anderen kunnen inspireren en motiveren met hun visie, passie, overtuiging en excellent leiderschap”, aldus de organisatie.