Afbeelding
Freek de Swart

Halfords-zaken ondanks faillissement voorlopig nog open

Economie

BREDA - De vestigingen van Halfords, dat vorige week faillissement aanvroeg, blijven voorlopig open. Dinsdag werd het faillissement uitgesproken door de rechtbank Midden-Nederland. De curatoren besloten op diezelfde dag om alle 130 Halfords-zaken voorlopig open te houden.

Halfords Nederland heeft 102 eigen zaken. 28 zaken zijn franchise-ondernemingen en zouden sowieso niet beïnvloed worden door het faillissement. De Halfords Superstore op de Huifakkerstraat in Breda is zo’n franchise-zaak. De andere vestiging, aan de Grote Markt, is dat niet. Die zaak maakt volledig onderdeel uit van het grotere concern.

'Komende weken kijken naar biedingen'
De komende zes weken gaan de curatoren kijken naar mogelijke biedingen van mensen die zich gemeld hebben om Halfords over te nemen. Dat is goed nieuws, volgens een woordvoerder van het bedrijf. “Het geeft goede hoop voor een doorstart met behoud van zoveel mogelijk arbeidskrachten. Daarnaast verkopen we nog gewoon en zijn er voldoende middelen aanwezig om leveranciers te kunnen betalen.”

“We zijn positief. Het openblijven van de zaken is het best mogelijke nieuws in de huidige situatie. Afgelopen week hebben we ook een goede omzet gedraaid.” Volgens de woordvoerder geeft dat aan dat de klanten van Halfords de zaak niet in de steek laten.

De curatoren hebben al een groot aantal meldingen gekregen, weet de woordvoerder te vertellen. Wie dat zijn, is onduidelijk. Medio november wordt uitsluitsel verwacht.