Logo bredavandaag.nl
David Martyn Hunt/Flickr.com

Bond Park nieuwe eigenaar 'Esso-gebouw' Breda

  Economie

BREDA - Investeerder Bond Park is de nieuwe eigenaar van het kantoor van Exxonmobil Benelux aan de Graaf Engelbrechtlaan. Exxonmobil blijft een deel van het pand huren. De rest wordt verhuurd. 


Het kantoor uit 1987 heeft een oppervlakte van circa 18.000 m² met 600 parkeerplaatsen. Het pand wordt eerst gerenoveerd voordat het in de verhuur gaat. 

Het Esso-gebouw, zoals het gebouw in de Bredase volksmond bekend staat, krijgt na de overname een nieuwe naam: Bond Park Breda. "De architectuur en structuur van het gebouw leent zich uitstekend voor kleinere en grote huurders en flexibele kantooroplossingen zoals de ‘open work space’", aldus de nieuwe eigenaar.

De koper wil zo snel mogelijk na de overname starten met een verbouwing.  Bond Park wil de entree upgraden,  de kantoorruimte aanpassen en het atrium omvormen tot een hotellobbyomgeving. Naast de aanpassingen aan het gebouw zijn er ook plannen om het omliggende park onder tuinarchitectuur aan te passen door de aanleg van wandelpaden, het doortrekken van de vijver tot aan de entree en een herinrichting van het parkeerterrein. 

De koper is verheugd met de aankoop van het gebouw. “Het is een uniek kantoorcomplex met een goede ligging, fantastische architectuur en up to date uitgerust met onder andere een modern bedrijfsrestaurant, ruime parkeermogelijkheden en een groene parkomgeving. We zijn ervan overtuigd dat het gebouw na de revitalisatie een nog grotere aanwinst voor West-Brabant zal zijn”, aldus De Roover van Bond Park cv.

ExxonMobil was sinds 1987 eigenaar van het gebouw. Twee jaar geleden vierde het bedrijf zijn 25-jarig jubileum van de de Bredase vestiging.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief