Breda krijgt gratis vakantiebeurs

  Economie

BREDA - Ruim 50 reisorganisaties presenteren zich op zondag 14 december tijdens de nieuwe vakantiebeurs in Strand Binnen. De beurs wordt georganiseerd door Relik & van Hooft reisburo.


“We hebben al twee keer een beurs gehouden in ons eigen reisbureau”, vertelt Rob Jongmans van Relik & van Hooft. “Die keren merkten we dat mensen zich meer willen oriënteren, daarom besloten we het nu groter aan te pakken.” Tijdens de vakantiebeurs zijn er naast grote reisorganisaties ook bedrijven uit Breda aanwezig die producten verkopen die aansluiten bij de beurs, zoals badkleding en skikleding.

Een vakantiebeurs sluit volgens de organisator aan op de behoefte van de vakantieganger, meent Jongmans. “De markt voor reisbureaus is zeker niet minder geworden ondanks de komst van het internet.”  De laatste vier maanden zijn er zelfs meer mensen naar een reisbureau gegaan dan dat zij op het internet gezocht hebben, stelt Jongmans: “Mensen hebben teveel keus op het internet. Ook denken mensen vaak dat een reis via internet boeken goedkoper is, dat is ook niet altijd zo.”  Bovendien merkt Jongmans dat mensen meer behoefte hebben aan een organisatie waar ze op terug kunnen vallen.

De entree is gratis.“We hebben er lang over getwijfeld maar toch besloten dat de drempel te hoog wordt als we geld gaan vragen.” Tijdens de beurs zijn er ook verschillende prijzen te winnen zoals twee tickets van Airberlin door Europa.

De beurs duurt zondag 14 december van 12.00 tot 19.00 uur.