Byrion Smith/Flickr.com

Tankstation Brasschaatstraat ten onder aan goedkope brandstof

  Economie

HOGE VUCHT - Het tankstation aan de Brasschaatstraat is failliet verklaard. Het lijkt curieus genoeg ten onder te zijn gegaan aan de goedkope brandstofprijzen. En ondanks het  faillissement blijft tanken mogelijk.


Curator Mark van Tuijl van MannaertsAppels Advocaten houdt enig voorbehoud, maar constateerde dinsdag zelf al wat de eigenaar vertelde. “In de twee uur dat wij er waren voor een gesprek met de bestuurder tankten er zeker honderd auto’s, maar slechts een persoon kwam aan de deur van de shop rammelen.”

De oorzaak van het faillissement lijkt daarmee terug te leiden naar een verbouwing, waarbij de pompen werden omgebouwd naar zelfservice. “Daardoor kon de brandstofprijs naar beneden maar hoefden de klanten ook niet meer de shop in om te betalen”, aldus Van Tuijl.  De omzet van de shop nam daardoor met tienduizenden euro’s af, zo hoorde hij van de eigenaar. Bovendien ging de omzet van de brandstof ook rechtstreeks naar de oliemaatschappij.

Door het faillissement komt een medewerker op straat te staan en zijn ook de eigenaar en zijn echtgenote zonder werk. Onder de schuldeisers zijn de bank, de oliemaatschappij en leveranciers van de shop, stelt de curator.

Voor zover bij de curator bekend zijn er nog geen belangstellenden voor een doorstart. “Maar geïnteresseerden kunnen zich altijd melden.”